Оплакване в съда от австралийски лекар отложи патентоването на марката на Принц Хари и съпругата му Меган Маркъл - „Sussex Royal“.

Не е ясно защо медикът Бенджамин Уорчестър претендира за марката на благородниците, но блокирането на решението на съда ще забави плановете на младото семейство да получи финансова независимост от кралското семейство. Оплакването на Уорчестър е подадено в Патентното ведомство на Великобритания, а разглеждането му може да отнеме до 1 година, твърдят адвокати.

Марката „Sussex Royal“ за първи път беше създадена от Меган и Хари през 2019 г. и от тогава те се опитват да я патентоват. От документите в Патентното ведомство става ясно, че херцозите на Съсекс смятат да продават чрез бранда си учебни материали, книги, списания, брошури, дрехи, и др. Младото семейство също така се надява да създаде и няколко благотворителни организации под марката, пише "Труд".

Кралицата изключи Хари и Меган като действащи членове на кралското семейство

Според експерти на Острова „Sussex Royal“ може да носи приходи между 400 млн и 1 млрд. паунда.

След като се отказаха от статута си в кралското семейство Меган и Хари решиха да станата финансово независими. Вчера стана ясно, че семейството е решило да продаде сувенирите, които е получило за като подарък за сватбата си.

Меган се усмихва на снимката, но с Хари ще съдят папараци?