Тя е едно от имената, които поставиха трайните основи на поп фолк жанра. Говорим не за кого да е, а за гласовитата изпълнителка Петра, която оглави музикалните класации през 90-те с мега хита "Хищна хиена", който все още звучи на ретро партитата по клубове в страната. След безспорния успех на песента, певицата стана популярна сред широката аудитория като "Хищната хиена на поп фолка".

Зад гърба си певицата има 5 самостоятелни албума, от които се раждат и хитовите заглавия "Котаците и маците", "Жената паяк", "La Piovra", "Ориент експрес", "Командира", "Дай една ракия" и много други.

Петя Атанасова, както е родното й име, е родена на 8 октомври 1963 г. в град Хасково в семейството на гръцки емигранти. Завършва руска филология в Санкт Петербург, където работи с руски музиканти.

След дипломирането си работи като учителка в Хасково. Там създава музикална група, с която работи в ресторант, а после пее в тракийския ансамбъл на Хасково. Развива музикална кариера за фирма "Пайнер" в периода от 1998 до 2002 година. В момента, тя е клипирала няколко нови песни, но не възнамерява да се връща на сцената.

Омъжва се за писателя и критика Стефан Цирков, от когото има 2 дъщери, но по-късно се разделят. На летище София Петра среща голямата си любов - гръцкия бизнесмен Димитрис, с когото искрата на любовта пламва от пръв поглед. Така, вече 15 години те делят един покрив в Кипър и се радват на щастливи моменти заедно, изпълнени с много романтика и положителни емоции.

Преди няколко дни, Петра отбеляза своя рожден ден с шумен купон в южната ни съседка, а най-големият подарък, който получава е именно от любимия Димитрис - двуседмичен средиземноморски круиз.

Ето какво споделя в откровено интервю за TrafficNews хищната хиена на поп фолка Петра.

Съвсем скоро ти празнува своя рожден ден! Как го отбелязахте и какво си пожела?

Пожелах си на първо място аз и всички около мен да са живи и здрави! Също така да имам вдъхновението да рисувам и да творя, независимо в кое поприще. По повод празника ми направихме голямо парти, но най-голямата изненада за мен тепърва предстои. Става въпрос за двуседмичен средиземноморски круиз, подарък от съпруга ми, което ще е сбъдната мечта за мен.
Разкажи ни за Кипър и съпруга си?

Ами от 15 години живея в Агия Напа, Кипър - един от най-големи младежки туристически центрове. Тук нощният живот кипи на макс, а дните са изпълнени с адреналин, поради големия брой спортове, които се практикуват. Известен е като сърф център и тук все още е лято. Животът ми с Димитрис е истинска приказка. Той е много романтичен, постоянно ми прави изненади. Често ме посреща с думите: "Имаш 15 минути - летим" и аз изпадам в стрес. Подарява ми коли - по една, по две, по три. В дома си имам цял автопарк, а най-интересното е, че аз дори не мога да карам кола! При него това по скоро се е превърнало в хоби, тъй като е рали състезател и е луд на тема коли.

Какво е усещането песента "Хищна хиена" вече 20 години да се върти по клубовете в страната?

Хищна хиена си е моето име! Аз съм хищната хиена на поп фолка и това ми харесва. Това е песента, която изигра ключова роля в моя живот и ме изстреля на върха. С нея спечелих много награди и съм благодарна, че успях да изживея приказката наречена "Пайнер". Когато за първи път чух песента "Хищна хиена" въобще не я харесах! За да бъде тогавашният ми албум завършен липсваше само една песен и в крайна сметка избрах нея. Тонрежисьорът Ленко Драганов и Митко Димитров казаха: "Това е хитът!" и така и стана. За по-малко от 24 часа тя стана номер 1, с нея аз станах популярна в цяла България и дори извън страната. Музиката е моя живот, харесвам всичките си песни и благодаря на Бог за това, което ми е дал.

С кои свои колеги поддържаш приятелски взаимоотношения?

Поддържам приятелски отношения с почти всички изпълнители на 90-те - Силвия, Екстра Нина, Весела, Азис... Изключително много уважавам колегите си, защото знам какво им коства всичко това. Един запален фен, който е и народен певец направи фейсбук група, в която коментирахме дали не е възможно да се направи турне "Звездите на 90-те" или голям концерт, но това е трудно, тъй като всички ме пръснати навсякъде по света. Надявам се тази идея да се осъществи, защото ще бъде интересно.

Какво е мнението й за днешните изпълнители и за живота като цяло в България, вижте отговорите й в TrafficNews