Подгответе се за незабавно коригиране на списъка си с дестинации за 2020 г., защото най-добрите места за посещение през следващата година бяха определени от специалистите на Lonely Planet.

Наскоро издадената Lonely Planet Best In Travel 2020 описва 10 държави, 10 региони и 10 градове, към които да се отправите през 2020 г., съобщи profit.bg.

Челните места при държавите се заемат от Бутан и Англия. При градовете това са Залцбург и Вашингтон, а за най-добри региони за посещение са определени Централноазиатският път на коприната и италианският Марке.

Описвайки заелия първата позиция Бутан, от Lonely Planet посочват, че това е „мъничко парче от хималайския рай“. Ако харесвате заснежени планини, непокътната природа и невероятни манастири, то тогава стягайте куфарите за кралството.

Англия, която заема второто място, е описвана като нация, изпълнена с "вечни съкровища", според Lonely Planet.

Несигурността около брекзит доминира над заглавията в медиите през последните години, но на фона на цялото това объркване са вечните съкровища, с които е известна Англия - историческите замъци и катедрали, причудливите села и селски райони и разбира се - крайбрежието на страната.

Вижте Топ 10 на най-добрите страни за посещение през 2020 г.:

1. Бутан

2. Англия

3. Северна Македония

4. Аруба

5. Есватини (бивша Свазиленд)

6. Коста Рика

7. Нидерландия

8. Либерия

9. Мароко

10. Уругвай