Предлагаме ви няколко места, където спокойно можете да си направите едно хубаво море докато у нас есента е в разгара си.

Вероятно си мислите, че всички те се намират в екзотични държави, твърде далеч от нас? Всъщност не всички са толкова далечни и недостъпни. Някои от тях даже са в съседна до на страна.

Вижте къде можете да се порадвате на горещо време през октомври:

Мексико

През октомври в Мексико е горещо, но не твърде влажно, което го прави идеално време за забавления на открито.

Едно от събитията, които не са за изпускане, е международният фестивал Сервантино, посветен на великия писател Мигел де Сервантес. Той се провежда в град Гуанахуато и в програмата са включени много концерти и арт събития.

Турция

Турция е една от най-топлите европейски страни през октомври. Със своите около 11 часа слънце на ден, това е идеалният шанс да помързелувате край някой басейн в Бодрум.

И не забравяйте да посетите Хиераполис-Памуккале. Този древен минерален извор в Турция е използван за СПА още от 2-и век пр. Хр.

Кабо Верде (Зелени нос)

Най-добрият начин да се насладите на обилните слънчеви лъчи на Кабо Верде през октомври е да посетите Санто Антао. Този западен остров има всичко – от спокойни плажове със златни пясъци до вълнуващи маршрути за преход.

Един от най-впечатляващите маршрути е Вале де Паул, от който се вижда осеяната с пещери долина Паул.

Тенерифе

Със своите над 400 км приказно крайбрежие, Тенерифе е идеалното място за любителите на плажа през октомври. Един от най-чаровните плажове се намира в южната част на острова – Ел Медано.

Той е известен с високите си пясъчни дюни. Крайбрежното градче има кокетни хотелчета с бели стени, малки пещери и много възможности за спортни занимания.

Освен това там се провеждат някои от най-големите състезания в света по уиндсърф и кайтсърф.

Лансароте

Ако ще се възползвате от прекрасното време на най-източния от Канарските острови, най-добре е да се отправите към Куева де лос Вердес.

Това е дълга 6 км пещера, издълбана от течаща лава пред около 3000 години, когато изригнал вулканът Монте Корона.

В резултат се е получила магична пещера, която удивлява туристите през деня и се ползва като зала вечерта.

Източник: pochivka.blitz