Стотици хора решиха да отидат на плаж в последния ден на месец май. Докато в по-голямата част от страната имаше облаци, а на места се изля проливен дъжд, то на морето вече мирише на лято. 

Без чадъри, с хавлии в ръка, хората се запътиха към плажната ивица още по обед. Около 14 часа гледката беше като в сезон през август. Морската вода все още не е достатъчно топла - с температура от 18 градуса, но това не попречи на най-разгорещените да плуват в нея. 

От 50 ст. до без пари - вижте какво решиха за чадърите на морето

Какво време ни очаква през юни и ще става ли за море - вижте тук: 

От 7 до 39 градуса! Какво време ни очаква през юни?

 

Трите плажни ивици в Слънчев бряг – северна, централна и южна, са в изряден вид и готови да посрещнат първите туристи. Всички концесионери в курорта са спазили сроковете и са изпълнили изрядно задълженията си по договорите. Чадърите и шезлонгите вече са поставени по пясъка, а между тях има достатъчно голямо разстояние, което гарантира безопасността на плажуващите, съобщиха от курорта.

Всички ивици са заравнени, обезпаразитени и почистени. От 1 юни, когато официално ще бъде открит сезонът за плажовете, в Слънчев бряг ще заработят и медицинските пунктове с необходимото оборудване и реанимационен екип.

От утре плажът става охраняем. Плажната ивица ще има спасители, поставени са вишките. Точно в 8.00 часа ще застъпи първата смяна спасители. В първите дни на юни по пясъка ще обикалят мобилни двойки спасители всеки ден без почивка до 18.00 часа. Монтирани са душовете, а съблекалните за туристите са реновирани. Наполовина са по-ниски цените за плажните принадлежности в курорта.

Освен за шезлонг, летовниците ще плащат и по-малко за сянката на плажа. Цените са по 4 лева за всяка от двете екстри. Спазено е стриктно изискването за 50 на сто свободна зона. Там плажуването е безплатно. И този сезон по цялата ивица ще бъде осигурена жива охрана, която ще следи за реда и спокойствието на почиващите.

Служителите по ивиците са взели изключителни мерки, свързани с хигиената, които ще гарантират безопасността на туристите.