Големият финал на "Игри на волята" е факт! Големият победител вече е ясен – Добрин.

"Екологът" спечели голямата награда от 200 000 лв., след като получи малко повече от 52% от вота на зрителите.

Негов подгласник е "екзекуторът" Юлиан, който завоюва 26 победи от игрите през последните седмици, но...

Двамата се изправиха един срещу друг в надпреварата за зрителския вот, след като Веселин и Ана Мария отпаднаха от финала.
Той се проведе в няколко кръга, като първите два имаха състезателен характер.

На крачка от финала бе Веселин, който отпадна в предпоследния кръг от състезанието. Преди него отпадна и единствената дама, класирала се за финала - Ана Мария.

"Ако бях загубил от Ана Мария щях да направя публично самоубийство", бяха първите думи на Юлиян.

За втората битка останаха тримата силни мъже, те трябваше да се справят с уникална битка включваща множество елементи. Първо трябваше да бутат 75 килограмови кубове по трасето. Кубовете бяха три. След това от тях трябваше да направят стъпала и да се покатерят на кула от където да свалят чук с който трябваше да разбият сандъци, в които имаше части от логическа задача и части от верига.

След това трябваше да решат задачата, която се оказа трудна за Веско, който стигна първи до нея, но Юлиян и Добрин го изпревариха. На следващия етап ги очакваше пъзел, след решаването на който взимаха брадва с която трябваше да разсекат въже.

Добрин, който през цялото време беше последен, успя да завърши първи. След него се класира Юлиян, а Веско така и не успя да стигне до пъзела. И така до големия финал достигнаха Добата и Юлиян.

Освен вота на зрителите, Добрин бе победител и във "вота на ветераните". Повечето от отпадналите участници го обявиха за свой безапелационен фаворит, докато траеше гласуването. В продължение на около половин час зрителите на Нова телевизия можеха да дадат своя глас за един от двамата финалисти.

И те избраха, дадоха 200 000 лева но Добрин с 52,9% от гласовете.

Добата е акробат, на 27 години, зодия Водолей и роден в Карнобат.

За себе си казва, че има интерес към биоразнообразието, опазването на планетата и науката като цяло.

"Ядосвам се, когато видя как хората затрупват планетата с пластмаса, фасове и всякакви отпадъци", споделя той и допълва, че е веган, не пие алкохол и е готов да умре за каузата си.