Терминът Трикини или бикини съчетани с маска за лице, става все по-полулярен, след като дизайнерка го създаде на шега по време на карантината.

Тизиана Скарамуцо, собственичка на Elexa Beachwear в Сенигалия, централна Италия, започва производството на плажно облекло, устойчиво на вируса, за да повдигне духа у дома, след като правителството обяви изолация поради огнището на коронавирус, пише Dailymail.

Доставчиците й са заявили, че няма да работят през пролетта, което е довело до невъзможността й да произвежда бикини за пиковия сезон. Това силно е "ударило" бизнеса й, каза тя пред италианския уебсайт Centropagina.

По време на скучните карантинни часове Тициана и нейното семейство се чудели по какъв начин да си оправят настроението. Така дошла идеята за трикините.

След като публикува снимки на дъщерите си, носещи творенията във Фейсбук, Трикини става хит и сега Скарамуцо има множество поръчки.

Тя добави, че не може да повярва, че изолацията е продължила толкова дълго.

Но все пак вижда надежда в поръчките, които получава, и вярва, че хората купуват ярко оцветените маски за лице, за да не изглеждат мрачни и да останат позитивни.

Трикините имат само един недостатък - закритата част на лицето от маската, което ще доведе до разлика на тена.

 

Превод: Glas.bg