Жените, които практикуват йога, изневеряват най-често на половинките си, сочат резултатите от британско изследване.

Проучването, проведено сред 2 000 спортуващи дами, е изготвено от британската интернет платформа, предоставяща услуги на семейни двойки, „Illicit Encounters“.

Анкетираните, които заявяват, че се занимават любителски със спорт, признават, че са имали поне една авантюра, а 1 168 от 2 000 жени са отговорили, че практикуват йога.

Освен това, 78% от жените с това хоби, казват, че то е подобрило сексуалния им живот, а 52% признават, че са изневерили на партньора си поне веднъж.

На второ място в изследването се нареждат участничките в анкетата, които се занимават с джогинг. Те споделят, че тичането в парка е начин да избягат от проблемите си. 20% от тях признават, че изневеряват на партньора си.

На трето място се нарежда тениса, а след него идват фитнеса, плуването и колоезденето.

12% от анкетираните са споделили още, че се занимават със спорт, само за да прекарват по-малко време с партньорите си. За 26% тяхното спортно хоби е свързано с желание да опитат нещо ново, докато 10 % от жените казват, че са се захванали с даден спорт, повлияни от новите си партньори.

Според резултатите, едва 8% от участничките са започнали да спортуват, за да влязат във форма и да отслабнат, а около 6% разглеждат тези свои занимания като нов начин за облекчаване на стреса.