Два слона избягаха от гостуващ цирк в руския град Екатеринбург, за да си играят в снега. Жителите награда, които станаха свидетели на необичайна гледка, по-скоро се радваха, отколкото да изпитвах страх.

Слоновете, 45-годишната Карла и 50-годишната Рони, са част от италиански цирк, минаващ през града на път за Санкт Петербург.

Видеоклипове и снимки, публикувани в социалните медии от възторжени граждани, показаха, че огромните бозайници се скитат из града и се търкалят в снега, докато служители на цирка се опитват да ги хванат.

„Слоновете имат свой характер и емоции, много са умни“, каза за руските държавни медии художественият директор и водещ на цирка Сергей Бондарчук. „Те излязоха навън и много се зарадваха, когато видяха снега, дърветата и пешеходците, които взеха за зрители“, добави той, пише "Фокус".

„Ние много обичаме животните си, те са нашето семейство. Те също обичат цирка, отегчават се без работа”, добави той. "Нашите животни ще живеят и умират заедно с нас, те няма да оцелеят в природата".

"Слоновете искаха да получат нови преживявания преди дългото пътуване и ги получиха", добавиха от цирка.