Първият в света музей на селфитата отвори врати във Виена, съобщава BBC. Цветен, забавен и изпълнен с много настроение, единственият по рода си музей е идеалното място за перфектното селфи, твърдят от управата на музея.

 
„Все по-малко млади хора посещават музеи, ето защо ние се опитваме да съчетаем сърфирането в социалните мрежи с посещението на музеи“, казва Петра Щарингер, една от създателките на музея „Младежите предпочитат да живеят онлайн и това е перфектната възможност“, добавя още тя.
 
Изложбите в  новооткрития музей са предимно интерактивни, което привлича вниманието на голяма част от младите хора, твърди Щарингер.
 
Освен това всички посетители могат да се насладят на 24 стаи с различна тематика. В някои от стоите туристите могат да се снимат върху големи гумени топчета или пред стена с флорални мотиви. Има дори и стая, която е обзаведена като ресторант и на масите има изкуствена храна. Така всички любители на селфитата ще имат възможност да си направят идеалната снимка с чиния макарони или талиатели. Музеят вече се радва и на вниманието на някои от най-влиятелните инфлуенсъри по света. Те вече са го посетили и снимките от разходката си са постнали в Instagram, пише още BBC.
 
„Мисля, че този вид музеи са музеите на бъдещето“, заяви Петра Щарингер. По думите й целта на посещението на подобно място не е просто да си направиш селфи, а да си прекараш добре, пише economic.bg.
 
Музеят не е с постоянен адрес и създателите му се надяват съвсем скоро да тръгнат на „турне“ по света с експозициите си, се казва още в публикацията.