Романтик, който си купи самолетен билети, за да се сбогува със съпругата си на летището, сега е изправен пред затвор. Случаят е от Сингапур, на летище Чанги.

Любящ съпруг искал да направи романтичен жест на жена си и си купил самолетен билет, за да влезе в транзитната зона на летището. Той искал да срещне своята любима, преди да се качи на самолета.

27-годишният мъж нямало да лети със закупения билет. След като се видял с жена си, той се опитал да напусне транзитната зона.

Точно тогава обаче той бил арестуван от полицията. Сега той е изправен пред затвор до 2 години или глоба в размер на 20 000 долара.

Според сингапурския закон всеки, който има бордна карта и влезе в зоната за транзит на летището, трябва да бъде там, само ако възнамерява да пътува. Законът е част от системата за борба с тероризма на страната, пише jenata.blitz.bg.

От януари тази година 33 души са арестувани за влизане в транзитната зона на летище Чанги, без да планират да летят.

Един от арестуваните си купил билет, за да се срещне с корейска поп група. Друга 23-годишна жена, която също не се канела да напуска Сингапур, използвала бордната си карта за пазаруване от летището.