Канабисът пречи на коронавируса да навлиза в организма според проучване, направено от канадски учени. Пандемията от коронавируса подтикна учените да мислят извън стандартите, за да намерят лекарство за вируса. Канадските учени може би са напът да го направят. Учените по света работят усилено, за да намерят ваксина и лекарство за COVID-19, което доведе до някои интересни предложения.

Някои учени се съсредоточиха върху вече познатите лекарства, които са тествани при лечението на някои други заболявания. Но някои от тях се фокусираха върху онова, което бихме могли да наречем ''нетрадиционно''.

След като китайските лекари обявиха, че използват както съвременна, така и традиционна медицина за лечение на COVID-19, учените започнаха изследване на билки, които на пръв поглед не са свързани с медицината. Такива изследвания бяха проведени от френски изследователи, които откриха, че никотинът може да осигури някаква степен на защита срещу коронавирусна инфекция, а сега интересни данни идват и от Канада.

Канадските изследователи са се фокусирали върху някои активни вещества, като канабис, които могат да подобрят защитата на организма от коронавируса, пише ''Фокус''. Изследването, което трябва да бъде прегледано от експерти, се основава на предишни проучвания, които са установили, че канабисът има благоприятно въздействие върху лечението на артрит, рак, болест на Крон и други заболявания.

Учените са убедени, че някои активни съставки в канабиса могат да повлияят на навлизането на вирусите в белодробните клетки , където по-късно се развиват и разпространяват. Те са разработили специален вид канабис, който според тях трябва да предотврати навлизането на коронавируса в човешкото тяло.

Коронавирусът, както е известно в момента, трябва да има асистент, чрез който да влезе в станцията на човешкото тяло. Според скорошно проучване този рецептор е ензимът ACE2, който се намира в човешкото тяло. Според канадските изследвания канабидиолът би променил количеството на АСЕ2 в човешкото тяло, което би го направило по-малко податливо на вируса и би намалило риска от инфекция.