Едно от най-неизбежните домакински задължения, което всеки от нас прави, е прането. Дали става въпрос за пране на ръка или в пералнята, няма значение. Две неща са важни при прането – дрехите ни да ухаят хубаво и да нямат петна.

Тук ще ви споделим чуден и много лесен трик, при който са ви нужни няколко таблетки аспирин, който всеки би трябвало да има вкъщи. Гарантираме ви, че веднага щом опитате този метод на практика, никога повече няма да се притеснявате за упоритите петна по дрехите.

Просто добавете няколко таблетки аспирин към прането!

Натрошете 5 таблетки от 500 mg аспирин. Разтворете ги в голям съд с гореща вода и накиснете там мръсните дрехи за една нощ. На сутринта вземете дрехите и ги прехвърлете в пералнята. Добавете същия брой таблетки аспирин към прането и пуснете редовния цикъл на пране.

След края на програмата, ще видите, че от петната не е останала и следа.

Защо това работи?

Аспиринът съдържа салицилова киселина, която разгражда протеиновите молекули. Действа по същия начин като оцет, лимонов сок или лимонена киселина, пише Факти.бг.

Всъщност аспиринът действа по същия начин върху кръвта, разрежда я и по този начин предотвратява риска от образуване на кръвни съсиреци, които стават причина за инфаркти и инсулти.