Знаете ли как правилно да приготвите зеленчуци, плодове, сирена, меса и хляб? А знаете ли как точно да ги белите и режете? Ако смятате, че отговорът е Да, нека да проверим. Вижте кои са най-често допусканите грешки при подготовката на някои храни, споделя idei.bg.

1. Не белете морковите, тъй като повечето от хранителните вещества се намират в кората.

2. За да вземете максимум семена от нара, разделете на две плода и ударете с лъжица върху купа.

3. Използването на белачка за зряло киви може да го намачка. Вместо това използвайте лъжица.

4. Когато режете манго, отрежете краищата, за да създадете равна повърхност. Както при кивито, избягвайте да използвате белачка, ако мангото е много узряло.

5. От съществено значение е да отрежете „очите“ (кафеникавите петна, които остават, след като премахнете кожата на плода) от ананасите, защото те са трудни за дъвчене.

6. Използването на тъп нож за рязане на патладжан може да доведе до окисляване. Острият нож е най-подходящ за нарязване.ю

7. За най-добри резултати срежете чушките наполовина и отстранете сърцевината и стъблото.

8. Бъдете много внимателни, когато режете тиква. Неравната й повърхност затруднява рязането и може да доведе до нараняван.

9. Твърдите сирена имат по-добра текстура на парчета, а не на кубчета.

10. За меките сирена, като бри и камамбер, кората е решаваща част от структурата на сиренето, не я махайте.

11. Когато режете лук, не разрязвайте половинката до края, а оставете малка част, която ще позволи по - добър контрол и по-добри резултати.

12. Винаги режете срещу мускулните влакна на суровото месо. Така то ще бъде по – крехко.