Младата двойка, поръчала вино "Пино Ноар" в нюйоркския ресторант "Балтазар" за 18 долара, погрешка е получила Шато "Мутън-Ротшилд 1989", който струва 2000 долара, съобщава РТС.

Персоналът на ресторанта налива две бутилки вино в еднакви гарафи, но тази, в която се налива "Mутън-Ротшилд 1989", погрешно е занесена на масата, където седи двойката, казва собственикът Кийт МакНали.

От другата страна на ресторанта четирима бизнесмени от Уолстрийт поръчват „Младо Бордо“ на втората маса (най-скъпото вино в ресторанта с цена от 2000 долара), но им е сервирано „Пино Ноар“ от 18 долара.

Никой от клиентите не забелязва грешката в началото, казва МакНали, добавяйки, че четиримата бизнесмени дори са похвалили чистотата на виното пред управителя на ресторанта същата вечер.

Управителят на "Балтазар" скоро вижда грешката и решава да я признае на клиентите, въпреки че и двамата се наслаждават на виното, което им е сервирано.

Въпреки че виното е значително по-евтино, управителят каза, че бизнесмените са доволни от сервираното.

Що се отнася до парите, мениджърът изтъква, че са доволни от грешката, сякаш са отишли в банката, която е направила грешка в тяхна полза.

"Проблемът е, че аз бях в минус от 2000 долара, а не банката", казва МакНали и добавя, че според политиката на ресторанта е било немислимо да се вземе виното, което вече им е било поднесено, от масата.