Северна Корея и Куба са единствените държави, в които не може да си купим Кока-Кола

Независимо къде пътувате, е приятно да знаете че винаги може да се насладите на студената напитка. Всъщност обаме това не е съвсем така. Въпреки че напитката се продава практически навсякъде. Тя все още не може да пробие границите на Северна Корея и Куба. Причината според BBC e и двете държави са попадат под дългосрочно ембарго от страна на САЩ.

Въпреки това има хора, които виждат в забраните възможности за припечелване на средства и внасят нелегално газираната напитка през Мексико в Куба.

 

Цялата популация на Земята може да се побере в Лос Анджелис

Броя на световното население към 2019 е над е над 7.5 милиарда души. Въпреки че внуши внушително, от Нешънал Джеографик изчисляват, че ако всички на планетата стоят рамо до рамо биха могли да се поберат на територията на американския град. Територията, която ще се заеме е едва 500 квадратни мили.


Раждат се повече близнаци от когато и да било

Въпреки че считаме близнаците за рядкост, се оказва че феноменът е все по срещан. От 1915г., когато започва воденето на статистика до 1980 година, едно он всеки петдесет бебета има близнак, статистимески това са 2% от ражданията. Впоследствие процента се повишава постепенно от 2.5% през 1995 година до 3.3% през 2010 година Това означава, че едно от всеки тридесет бебета е близначе.

Учените смятат, че роля за това има по-късните раждания, както и появата на инвитро процедурите.

Във Франция са пристигнали повече туристи, откъдето и да било другаде по света


Франция е красива държава с богата култура, прекрасни вина и носеща атмосфера на романтика. Всичко това е притегателна сила за милиони туристи.Според туристическата организация на обединените нации през 2017 година в държавата са пристигнали 86.9 милиона души. За сравнение следващите в класацията са: САЩ -76.9 милиона, Китай - 60.7 милиона и Италия - 58.3 милиона пътешественици.

Всяка секунда се раждат четири бебета

Броя на световната популация нараства с четири души всяка секунда. В минута това прави нови 250, а на края на деня са се родили близо 360 000 деца.

Само седем процента...

Всички, които живеем на Земята днес сме едва 7 процента от всички хора, които някога са живели на планетата. Изчисленията са на Population Reference Bureau, според тях за последните 50 000 години са се родили около 108 милиарда души.

Южен Судан е най-младата държава на Земята

Някои държави са на хиляди други на стотици години. Южен Судан, намиращ с в северна Африка е едно изключение. Той се отделя от Судан през 2011 година, с което прави държавата най-младата в света.

Още 43 държави имат монархическо управление

Безспорно британското кралско семейство е най-популярно в медиите, но се оказва че съществуват още доста благородници със "синя" кръв. В крайна сметка по света има двадесет и осем кралски семейства, които управляват 43 държави. Сред тях се открояват Япония, Испания, Швейцария, Тайланд, Монако, Швеция, Нидерландия и да не забравяме най-малката по площ Лихтенщайн.


Пандите всъщност са под наем

Пандите които любопитни посетители, наблюдават в градския зоопарк всъщност са на гости. Бялочерните животни са собственост на Китайското правителство, като най-често са отдадени за отглеждане по условията на наем. Това съобщава медията Vox.

Превод: Glas.bg