Бразилска църква е отворила собствена туристическа атракция - музей на восъчните фигури, но съдейки по експонатите, посетителите едва ли ще се редят на опашки, за да ги видят, разказва "Дейли стар".

Освен фигурите от восък в почти естествен ръст на различни папи, в музея са изложени восъчни подобия на покойни знаменитости, сред които е трудно да бъдат разпознати принцеса Даяна, Нелсън Мандела, Махатма Ганди, Джон Ф. Кенеди, Елвис Пресли, Айнщайн.

Автор на восъчните скулптури е 70-годишният Арлиндо Армаколо, който представя колекцията си още преди 6 години в град Роландия, Южна Бразилия.

Кадри от стряскащите фигури на Армаколо се разпространиха като пожар миналата седмица, след като потребителите на интернет откриха видеорепортажа за изложбата в местната църква.

Восъчните "двойници" на известните личности са толкова неудачни, че скулпторите на Музеите на Мадам Тюсо по света няма защо да се тревожат, че могат да останат без работа, коментират шегобийци.

Зрителите са оставени да "чешат глави в недоумение" защо видни католически фигури са увековечени заедно със звезди на шоубизнеса като Чарли Чаплин и Мерилин Монро. Вижте!