Експерти по тийнейджърска мода след дълги сравнения и анализи са установили защо ученичките в Япония и Русия изпитват непреодолимо влечение към носенето на свръх къси полички. 

Според тях в Япония вече се е установила такава традиция. Показването на оголените крака се смята за нещо нормално. Освен това в японските училища са забранени синтетичните чорапогащници и затова дори през зимата ученичките не носят панталони, а изключително поли. 

Но откъде и откога се е появила тази традиция? Най-вероятно модата на късите полички в японските училища се е появила преди няколко десетки години, смятат експертите. 

Това е станало в средата на 90-те години, а причината е популярността на певицата Аюми Хамасаки - късите полички били нейния фирмен стил. (на снимката долу)

Японските девойки искали да приличат на нея и започнали да си подгъват полити. Тази мода се е запазила до ден днешен. 

По-рано нямало никакви ограничения. Появили се дори специални коланчета, които позволявали бързо да се подгъне полата и тя да стане максимално къса. 

Сега обаче дължината на ученическите поли все повече се регламентира и в училищата почти не се мяркат девойки в мини. Те скъсяват полите си чрез подгъване на отиване или връщане от училище. 

Независимо от това в Япония отношението към тялото си остава други и в оголените крака не се търси някакъв подтекст, както в други страни и те не се смятат за срамно и предизвикателно действие. Според тамошните стандарти това, което е естествено, не е безобразно (логично).

Каква е ситуацията в Русия? Тук също изобилства от любителки на късите ученически полички, предимно плътно по тялото.

В доста малко училища е въведена единна униформа, затова цялата отговорност за дължината на полите на ученичките льга или върху ръководството на училището, или върху родителите. 

За разлика от японските девойки, руските не си подгъват полите, а още в началото си купуват възможно най-къси. Другата разлика е, че руските ученички не са въвели модата на ултра мини, подражавайки на някоя звезда.

Затова, според експертите, единственото обяснение, че руските ученички искат да покажат своята привлекателност по възможно най-грабващ окото начин. 

Затова дори в училищата с доста строг правилник мерките срещу този естествен порив се ограничават до словесно порицание от типа на "внимавай да не си изпатиш", а по-крути санкции не се използват.

 

Но дискусиите на тема дали трябва да е разрешено на ученичките да носят толкова откровени мини полички продължава и в двете страни. А вие на какво мнение сте?/

Харесайте , където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!