Британски диетолози споделиха мнението си за това кои групи храни са вредни за жените над 40-годишна възраст.

Оказа се, че на първо място не трябва да се ядат храни с ниско съдържание на мазнини - в техния състав има вредни стабилизатори, емулгатори и подсладители. Това становище беше изразено от диетолога Амелия Фриър. Тя също така заяви, че жените не трябва да ядат прекалено много сладки плодове, защото те могат да предизвикат скокове на кръвната захар. Вместо това е по-добре да се гризат кисели ябълки и то не по-късно от 18:00 ч.

Експертът по хранене Джаклин Колдуел-Колинс подхвана темата за закуската. Тя каза, че е най-добре да се ядат зеленчуци и плодове в средата на зрелостта и да се абсорбират ферментирали храни, богати на фибри и пробиотици, като кефир или кисело зеле за закуска.

Въпреки това друг диетолог съветва да яде повече кимчи (корейска храна, наподобяваща нашето кисело зеле).

И накрая, друг британски диетолог дава съвети за консумацията на мазни храни. Той съветва жените да приемат авокадо, риба, ядки, ленено семе и зехтин. /

Харесайте , където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!