Стомахът може да боли по съвсем различни причини. Това може да бъде обичайно подуване на корема или диария след ядене на несъвместима храна, но в някои случаи болката в корема може да сигнализира за опасни заболявания. В такива случаи е необходимо спешно да се обадите на лекар. Ето как да определим кога имаме спешна нужда от лекар.


Треска

Коремната болка, заедно с температурата, показва, че възпалението е започнало в организма. Това може да бъде както апендицит, така и развиваща се инфекция, например, стомашен вирус или чревен грип.

Струва си да обърнете внимание дори на малка температура от 37 градуса. Колкото по-рано ви види лекар, толкова по-бързо ще бъде възможно да разпознаете и излекувате назряващата болест.

"Отдалечаване" на болката

Случва се и когато изглежда, че болката в корема не може да бъде локализирана, тъй като отстъпва на други места. Понякога хората бъркат инфаркта за болка в стомаха. Ето защо, ако почувствате коремна болка, която е локализирана някъде по-високо, може да е болка в сърцето. Не винаги това са предвестници на сърдечен удар, но във всеки случай трябва да се обадите на лекар и да стесигурни, пише zdrave.to.

Странна цветна диария

Болките в корема често са придружени от повръщане и диария. По цвета на изпражненията можете да определите става ли дума за болест. И така, едно от най-опасните е черният цвят. Той говори за кървене в храносмилателните органи. Не забравяйте обаче, че това може да се случи след прием на определени лекарства, например, активен въглен или желязо.