Прекомерната консумация на мазни храни, бързото и нездравословно хранене и многото сладкиши определено нямат най-добър ефект върху здравето и външния вид.

И ако добавите към това недостатъчно количество вода, която пиете на ден, заседналия начин на живот, стреса и безсънието (който ли не страда от него!), тогава можете да стигнете до още един от основните проблеми на днешните стандарти - целулита.

Лечебна напитка от 1 съставка бори целулита

За съжаление, прекрасният крем или най-модерните диети за една вечер няма да ви спасят от "портокаловата кожа". По-добре отделете време за себе си и поглезете тялото си с масаж. Резултатът не идва след дълго!

Сухо триене

Този метод за справяне с целулита вече е доказал своята ефективност. Първо, той дава трайни ефекти (особено в комбинация с етерични масла или антицелулитен крем).

Елементарно, а никой не го знае! Отървете се от целулита само за месец

На второ място, той подобрява тонуса на кожата, освобождавайки я от напрежението. Трето, то помага да се отървете от стриите, дължащи се на загуба на тегло. И четвърто,  носи радост от грижата за вашето тяло.

Как се прави?

Сесия на медико-козметичната процедура трябва да отнеме от пет до десет минути. Вземете суха кърпа или четка и разтривайте проблемните области с тях.

Не забравяйте, че процедурата не трябва да причинява дискомфорт. Просто се уверете, че по време на масажиращите движения не разтегляте кожата. 

Важно е сесиите да се повтарят редовно, в идеалния случай всеки ден след топла баня или душ.

Разтриването на краката винаги трябва да започва с ходилата, постепенно да се придвижите до бедрата и да завършите процедурата със седалището или коремната област (талията).

Не можете:

да затягате кожата;

да натиснете силно четката;

да разтривате кожата с максимални усилия.

Отървете се от целулита само с тези 3 плода

Ако не спазвате тези препоръки, можете да нараните най-тънките лимфни и кръвоносни съдове, докато целта е да доставите кръв на тъканите и да постигнете добър лимфатичен дренаж. След процедурата е желателно да се използва ароматен или антицелулитен крем.

За съжаление пълни крака с тъкани, пренаситени с течност, с груби стеатоми, не могат да бъдат излекувани с кремообразен и антицелулитен крем. Такива проблеми изискват по-ефективни процедури и медицински грижи.

И все пак не трябва да се отказвате от сухото триене, защото по този начин не само можете да запазите кожата си в тон, но и да се мотивирате да се борите с целулита.

Основната борба на човека е борбата със себе си. И в повечето случаи - с мързела си. Ако не изгубите кураж и не се отказвайте, не се давайте на мързела си и се борете докрай - дори и целулитът ще избяга от такъв боец!/Zdrave.to.