Почти всеки знае, че куркумата не е само идеална подправка за ястията, но и биологично активно вещество! Куркумата се използва за профилактика и лечение на диабет, с помощта на куркумата хората активно губят тегло и дори увеличават размера на гърдите си, като пият чаша топло мляко с щипка златна подправка дневно.

Куркумата с мляко е много полезна, тази напитка, приемана вечер, ще помогне да се решат проблемите с храносмилането, ще осигури добър нощен сън, ще увеличи имунитетът и ще нормализира нивата на холестерола в кръвта!

Представяме Ви статия за невероятната подправка, удряща с лечебната си сила. Ако само 1 месец редовно приемате куркума, тогава вашето здраве ще се промени и ще почувствате сила и енергия.

Обработка на куркумата
  • Когато добавяте куркума към храната, винаги добавете щипка черен пипер! Пиперът ще помогне да абсорбирате напълно куркумина, тялото ще използва максимално този лечебен ресурс.

  • За да изчистите тялото от токсини, прекарвайте месечно курс на вземане на куркума. Това е особено полезно да се направи през пролетта! Яжте половин чаена лъжичка подправка сутрин на празен стомах, после пийте вода. След това опитайте да не ядете нищо за 15 минути.
  • Ако имате дори и най-малката намек за анемия, вземете куркума с мед. Това ще компенсира дефицита на желязо в тялото! Една четвърт чаена лъжичка куркума се смесва с малко количество мед. Пийте това вкусно лекарство всеки ден на празен стомах, можете да го пиете с вода по желание.
  • За да поддържате жизнено тялото си, използвайте тази доказана рецепта. Смесете 0,5 супени лъжици прах от куркума с 30 мл топло мляко, пийте тази смес на малки порции през целия ден. Ще забележите подобрение в състоянието си само за няколко дни от тази терапия!
  • За лечение с куркума има противопоказания: не се препоръчва да се приема подправката по време на обостряне на пептична язва, в случай на бъбречни заболявания с остър ход на заболяването.

    Не давайте куркума на деца под 2 години и с повишено внимание - деца под 5-годишна възраст. Бременните и кърмещи жени могат да си позволят куркума в много малки дози и рядко./ Zdrave.to