Доктор Александър Мясников разказа за най-важните промени в състоянието на очите, които показват възможни заболявания. 

Д-р Мясников твърди, че състоянието на очите отразява общото състояние на тялото и затова някои неприятни явления, които се появяват в зрителната система, могат да бъдат огледало на негативните процеси, протичащи в тялото.

Кой и защо не може да яде домати?

„Най-честите заболявания, които засягат очите, са алергии, причиняващи зачервяване в комбинация с назална конгестия и сърбеж, както и синдром на сухото око, характерен за жителите на големите градове”, каза докторът.

Той също така съветва да се обърне внимание на следните промени в състоянието на очите: 

Появата на ксантелазма - жълтеникави натъртвания по кожата около очите. Тяхното образуване е свързано с излишък на мазнини и холестерол в организма, в някои случаи ксантелизма са предшественици на диабета. Когато се появят, трябва да се консултирате с общопрактикуващ лекар. 
Това е най-лесният начин да разберем бъкани ли са с пестициди плодовете и зеленчуците

Проблеми със затварянето на очите. Силно затворени клепачи могат да са резултат от парализа на лицето. Освен това, ако клепачът не се спуска нормално, може да е налице гуша. 

Различни зеници в очите. Различните по големина зеници са много опасни симптоми. Това може да се наблюдава при кървене в мозъка. 
Изследванията за кръвна група покриват ли се от Касата?

Точка на ириса.Появата на такова петно ​​може да е признак на меланом. В същото време човекът може да се оплаква от зрителни увреждания.
„Болестите на черния дроб и жлъчните пътища, жълтеницата и медните натрупвания също оказват влияние върху състоянието на очите - в този случай, цветът на очите се променя необичайно”, добавя докторът Александър Мясников./ zdrave.to
Харесайте zdrave.to и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!