Рязко се е влошило състоянието на 50-годишния мъж, който се оказа заразен с коронавирус в Пловдив. Това научи Glas.bg.

Този е и първият тежък случай в града. Мъжът е интубиран снощи и диша с помощта на респиратор. Мъжът беше преместен в Инфекциозна клиника към УМБАЛ "Св. Георги".

50-годишният пациент е бил приет първоначално в МБАЛ ”Св. Пантелеймон”, известна още като бившата Втора градска болница. Преди около седмица е тестван за коронавирус, тъй като проявявал симптоматика, но пробата му била отрицателна.

След около пет дни медик от лечебното заведение се е усъмнил в истинността на резултата и е настоял да се направи втора проба за COVID-19. 

В петък сутринта е излязъл резултатът, който потвърдил заболяването. Пациентът е с десностранна пневмония и са му осигурени медикаментите, които се прилагат за лечение на коронавирус. 

100% ръст на жертвите от коронавирус за днес в България!

Шест са жертвите от коронавирус в България. Последният починал е в Кюстендил и е издъхнал в събота следобед, съобщи генерал-майор Венцислав Мутафчийски. 

Само за последното в денонощие в страната са издъхнали трима души. Жертвите са от София, Благоевград и Кюстендил. 

18 са новите случая на заболели от коронавирус днес. Общо случаите стават 331. 122 души са в болници, 8 са интубираните. 

Има и двама оздравели у нас. Единият изписан е от "Пирогов", а вторият от ВМА.

"Най-вероятно ще ни сполети съдбата на Италия, Испания... Това ще се случи, ако тези хора, които виждаме по улицата, не се приберат вкъщи", заяви генерал-майор Венцислав Мутафчийски. 

"Още не сме започнали. Положението го удържаме може би с карантината, но няма такъв бум, какъвто има в другите държави. Добрата новина за момента е, че нямаме толкова много жертви. До момемнта имаме петима починали", заяви още генералът.

Купон на Гребната база и Небет тепе в Пловдив! СНИМКИ