Около 80% от заразените с новия коронавирус развиват симптоми на болестта, показва нов анализ, публикуван от UPI.

Само около 20% от заразените хора остават без симптоми, докато носят новия коронавирус, според преглед на 79 проучвания на COVID-19.

В тези проучвания са участвали малко над 6 600 души, от които 1287 са останали безсимптомни.

Тези резултати подкрепят предприетите действия за възпрепятстване разпространението на COVID-19, каза д-р Лен Хоровиц, белодробен специалист от болница "Ленъкс Хил" в Ню Йорк.

"Маски, социално дистанциране, миене на ръцете и избягване на тълпите – знаем, че това са четирите неща, които наистина ще смекчат разпространението", настоя Хоровиц.

"Не мисля, че това променя нашите насоки, че всеки трябва да носи маска, която е нужна, за да се предотврати разпространението от хора с асимптоматична инфекция, особено на обществени места", коментирад-р Сюзън Клайн, професор по инфекциозни болести от университета в Минесота, Минеаполис.

Д-р Амеш Адаля, професор в Центъра за здравна сигурност на "Джонс Хопкинс" в Балтимор, пък сподели: "Много хора погрешно приписват леките симптоми на нещо различно от COVID. Новото проучване не променя насоките за общественото здраве, но подчертава необходимостта от по-пълно разбиране на факторите, които участват в развиването на симптомите".

Заразените рязко се покачват! Много починали за денонощието!