Един от очевидните недостатъци на лятото е рязко увеличеният брой насекоми. Комарите, мухите и малките комари се въртят около нас в цели “стада”. В най-добрия случай те ще ни дразнят, понякога ще открием ухапвания върху себе си, но най-лошото е, ако едно насекомо попадне в ушите ни. В този случай може да има сериозни последствия.
Първо, ще усетите дискомфорт, бръмчене и шумове, болка и дискомфорт в ухото ви. Ако след известно време насекомото не излети, то може да доведе до задръствания, увреждане на слуха, замайване, гадене и подуване (ако ухапе или причини алергична реакция).
Най-полезният зеленчук за сърце и кръвоносни съдове за тези над 40 години
Въпреки това, ако знаете точно какво да правите и не се паникьосвате, тогава сериозните последствия могат да бъдат избегнати.
Така че, опитайте се да седнете удобно и поставете източник на светлина до ухото си, за да може мушичката да долети до нея. Не бъркайте с предмети в ухото си, за да не в подплашите. Ако насекомото не отиде твърде дълбоко, можете да се опитате да разклатите ухото си или да скочите.
Ако такива мерки не помогнат, то остава единственият начин, по който можете самостоятелно да „изгоните” насекомото от ухото - използването на течност. За тази цел се препоръчва използването на растително масло, алкохол или водороден пероксид.
Най-полезният зеленчук за сърце и кръвоносни съдове за тези над 40 години
Необходимо е да лежите на една страна, така че “раненото” ухо да е нагоре и да излеете няколко капки подходяща течност в него. Ще удавите насекомото и всичко, което трябва да направите, е да се обърнете от другата страна, така че течността да изтече заедно с мъртвото насекомо. Ако този метод не работи, трябва бързо да се свържете с експертите.
Моля, обърнете внимание, че в никакъв случай не трябва да се опитвате да отстраните насекомо с кибритени клечки, игли и др. Може да нараните тъпанчето или случайно да натикате насекомото още по-дълбоко./ zdrave.to
 
Харесайте zdrave.to и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!