Днес стартира вторият етап на кампанията в Първа професионална лига. След като завърши редовният сезон, сега предстои истинската битка за титлата в Първата шестица. А първият двубой противопоставя защитаващия титлата си Лудогорец срещу един от най-коварните отбори в лицето на Берое.

Разградчани завършиха редовния сезон доста позитивно с три поредни победи, една от които срещу Левски в София (2:0). Тепърва обаче започват най-важните мачове за "орлите". Добрата новина за тях е, че те водят с 5 точки пред втория ЦСКА-София и с цели 8 пред третия Левски, което дава спокойствие в съблекалнята на "Орлите".



В Берое положението е доста по-различно. Старозагорци продължават да твърдят, че нямат поставени цели и играят мач за мач. Лошият край на редовния сезон обаче вдигна напрежението под Аязмото. Отборът записа три поредни загуби и столът на Александър Томаш започна рязко да се клати. Заралии ще направят опит да се вдигнат с позитивен резултат на "Лудогорец Арена" днес, но е ясно, че задачата им няма да е никак лесна, а нова загуба ще вдигне още повече градусите в съблекалнята.


Добрата новина за Берое е, че те бяха един от малкото отбори, който успя да открадне точки от Лудогорец в редовния сезон. В първия мач в Стара Загора нямаше победител и той завърши 1:1. В ответната среща в Разград заралии отново се бориха мъжки, но този път загубиха с минималното 0:1.

За днешния мач треньорът на Лудогорец Стойчо Стоев не може да разчита на наказания Козмин Моци, както и на контузените Пламен Илиев и Якуб Шверчок. Очаква се той да заложи на Броун под рамката и карето Манолев, Григоре, Терзиев и Недялков в защита. Дяков и Горалски ще са двамата опорни халфове, а Марселиньо ще играе като плеймейкър. Попа и Вандерсон ще оперират по крилата, а в атака ще действа Кешерю.



Берое пък пристига без наказаните Карлос Охене и Иван Минчев. Томаш няма да разчита и на контузените Вандерсон и Георги Ангелов. Така единайсеторката най-вероятно ще бъде съставена от Перниш на вратата и пред него Бандаловски, Алкан, Баранов и Василев в защита. Цветков и Меледже ще действат в средата на терена, а Еуженио и Бригидо ще бъдат на двете крила. Камбуров ще бъде изнесен в предни позиции, а зад гърба му ще действа Мешка.

Първа професионална лига, Първа 6, 1 кръг:

ЛУДОГОРЕЦ - БЕРОЕ

Вероятни състави:

ЛУДОГОРЕЦ: Броун, Манолев, Григоре, Терзиев, Недялков, Дяков, Горалски, Марселиньо, Попа, Вандерсон, Кешерю

БЕРОЕ: Перниш, Бандаловски, Алкан, Баранов, Василев, Цветков, Меледже, Еуженио, Мешка, Бригидо, Камбуров

Стадион: "Лудогорец Арена", Разград
Съдия: Владимир Вълков
Начало: 18:15 часа

МИНУТА ПО МИНУТА

СТАТИСТИКА ОТ МАЧА

ГЛЕДАЙТЕ ТУК!