Днес в 18:00 часа Берое посреща Дунав в мач от 23-ия кръг на Първа професионална лига. Домакините излизат за задължителни три точки в този мач. Старозагорци са почти сигурни за топ 6, но с успех днес имат шанс да мислят дори за влизане в тройката. Още повече, че “Драконите”, които заемат предпоследното място в класирането, изглеждат като доста удобен съперник.

Берое записа победа и загуба в първите два кръга през пролетта. Те първо паднаха като гост на Септември (0:1), а след това надиграха с 1:0 Етър през седмицата. Сега в клуба се надяват да продължат с набраната инерция и да запишат нов успех.


При Дунав положението е идентично. Русенци също подновиха сезона със загуба с 0:3 от Етър, а след това победиха с 1:0 Верея. Сега обаче задачата на тима е да продължи с добрите игри, но това няма да е лесна задача.

Статистиката между двата тима в елита е доста изравнена. Берое е със 17 победи, докато Дунав има 14, а 13 мача са завършили наравно. Съмсем по друг начин обаче изглеждат нещата, когато разглеждаме срещите в Стара Загора, където домакините имат огромно предимство от 13 победи, 6 равенства и едва 2 загуби от този съперник.

Берое е отборът с най-малко допуснати голове като домакин от началото на сезона - средно по 0,45 на мач. Освен това тимът спечели 4 от последните си 5 мача в Стара Загора. Дунав пък е в серия от 6 поредни поражения като гост. Всъщност отборът от Русе има само 1 спечелена точка далеч от дома.


Домакините днес няма да могат да използван Вандерсон, Виана и Ангелов, които са контузени. Александър Томаш се очаква да пусне в игра Перниш на вратата и Бандаловски, Алкан, Баранов и Василев в защита. Охене, Минчев и Цветков ще са триото в средата на терена, а в атака ще започнат Еуженио, Бригидо и Камбуров.

Дунав пък пристига без контузените Мунин и Исаевски. Най-вероятно отборът ще излезе в състав Макенджиев под рамката и Патев, Мартин Ковачев, Динков и Васев в отбрана. Станоев, Димов и Попадийн ще бъдат тримата централни халфове, а Светослав Ковачев, Ахмедов и Фрицулеску ще действат в предни позиции.

Първа професионална лига, 23 кръг:

БЕРОЕ - ДУНАВ

Вероятни състави:

БЕРОЕ: Перниш, Бандаловски, Алкан, Баранов, Василев, Цветков, Минчев, Охене, Бригидо, Еуженио, Камбуров

ДУНАВ: Макенджиев, Патев,  М. Ковачев, Динков, Васев, Попадийн, Димов, Станоев, С. Ковачев, Ахмедов, Фрицулеску

Стадион: “Берое”, Стара Загора
Съдия: Николай Йорданов
Начало: 18:00 часа

МИНУТА ПО МИНУТА

СТАТИСТИКА ОТ МАЧА

ГЛЕДАЙТЕ ТУК!