Днес от Локомотив Пловдив обявиха, че две момчета от школата на тима заминават с тима за Варна. Това са защитника Димитър Минчев и халфа Димитър Законов.

Димитър Законов е 99-и набор. Той бе привлечен това лято от Лудогорец по настояване на старши-треньора на деветнайските на Локо Димитър Палазов. Законов започва да тренира футбол в Асеновец. Качествата му са забелязани от Векта, но и там не се задържа много, след като идва покана от Септември София. След това преминава в Славия, от където е привлечен Лудогорец, а това лято пристига на Лаута. Законов е ляв външен халф. Неговите качества са забелязани и от Илиян Илиев, който го взима за една контрола на черно-белите, но малко след това специалистът напуска Локо Пд и Законов е върнат при юношите. През този сезон халът е несменяем титуляр, като поддържа високо ниво във всички мачове. С негов гол черно-белите се налагат на Пирин с 1:0 в шампионата до 19 години.

Димитър Минчев е 98-и набор. В Локомотив е от 2 години. Започва да тренира футбол в частна школа. Преминава в Спартак Пловдив, където е забелязан от скаутите на Ботев и е привлечен при канарчетата. В последствие преминава в тима от парк Лаута. Минчев може да играе както като централен защитник и дефанзивен халф. Той също е несменяем титуляр в шампионата до 19 години и е една от основните фигури в тима на Димитър Палазов. Минчев тренира през лятото 10 дни с мъжкия отбор под ръководството на Илиян Илиев.