Новост в местните първенства ще бъде въведена през новия сезон. Ще бъде създадена Зонална юношеска група за юноши (младша възраст) - родени през 2004-а година. Тя ще бъде аналогична с миналогодишната Зонална група за деца, която бе U15 при същия набор. В групата U16 ще участват тези тимове, които през миналата година бяха в Елитната група до 15 години и са от Югоизточната зона, а също отбори от областта.

"Идеята е да се търси качествено първенство, качествени мачове за момчетата, които досега са играли в Елитна група. Няма никаква логика, нито пък е добре за футбола като цяло, след една година в Елитна група те да се връщат на регионално ниво. Вярваме, че новата група U16 ще даде възможност на тези момчета достатъчно възможности за качествени мачове", обяви председателят на ЗС на БФС-Пловдив Димитър Енчев пред БТА. Групата се създава по указание на Изпълкома на БФС и би трябвало да бъде реализирана във всички зони.

Glas.bg научи, че Зоналната група U15 също ще се запази. По този начин ще продължат по-качествените и равностойни двубои между  тимовете, които не са в Елитната група до 15 години.