Малките футболисти от академията на Нефтохимик не си губят времето в паузата между първенствата и поддържат формата си с участия в полезни състезания. В последните дни три набора от школата се представиха успешно на силни турнири, където обогатиха опита си с мачове с добри отбори от страната.

Децата, родени през 2006 г. вдигнаха сребърната купа от турнира „Купа Раковски 2019“, който се проведе в Котел. Воденият от Николай Кръстев тим изигра три срещи и записа победа над Локомотив /София/ с 1:0, загуба над Етър /Велико Търново/ с 0:3 и равенство с отбора на Котел 3:3. Индивидуално отличие за „Най-добър защитник“ получи Ефтим Ефтимов.

Родените през 2010 г., водени от Венелин Петков, представиха достойно Нефтохимик на престижния „Несебър къп 2019“. В конкуренция от 16 отбора децата от „зелената“ академия се класираха на шеста позиция, със само една допусната загуба от Юнак /Варна/ с 1:3. Малките таланти на Нефтохимик победиха Карнобат с 4:0 и Аристон /Русе/ с 3:1 и записаха равенства с Дунав /Русе/ 3:3 и Шампиони /Стара Загора/ 2:2.

Родените през 2010/2011 г. взеха участие в традиционния турнир за Деня на детето в Поморие. Възпитаниците на Иван Дончев се класираха четвърти, след победа над Звездичка с 2:0, загуба от Черноморец с 0:2 и загуба от Чайка с 5:0. Индивидуална награда за „Най-атрактивен състезател“ получи Виктор Енчев.