Пушите ли ? Какво? Ваша си работа... А наргиле? Напоследък няма бар или заведение, където  да не се предлага наргиле. Изключително актуалната „водна лула”  все по- често се срещат на празници, рождени дни, като много хора притежават свои и у дома. Знаете ли откъде всъщност да си купите и то качествено? Тръгнахме да търсим и открихме мястото наречено SmokePlus в Пловдив.

Какво представлява наргилето?

Наргилето е средство за пушене известно още като водна лула. Произлиза от Индия, широко разпространено в арабския свят. Представлява тръба, на която от единия ѝ край е поставен тютюн, индиректно нагрят на огън, а тръбата води до стъклен съд с вода, в който се филтрира димът и после се вдишва от един или няколко маркуча. Може да се използва да се пуши тютюн, билки и плодове.

SmokePlus е едно от малките места в страната и единственото в Пловдив за специлизирани артикули за пушене. Магазинът отваря врати преди около пет години и още от началото набира скорост и печели много клиенти, които с времето стават редовни.

„Отворих преди пет години тук в Капана. Като разнообразие на продукти не мисля, че има друго такова място. Зареждам директно от Холандия . От там ми са 95% от артикулите, останалите са от Германия”, сподели собственикът Николай.

Видове наргилета

„Като модели, които предлагаме са два основни. Стандартни и такива от арабски тип. Стандартните се срещат по-често те са съставени от стъкло, метални части и маркуч, който може да е гумен или силиконов.  Арабският е по-изчистен модел и е изграден само от стъкло  като маркучът му е винаги силиконов. ”, посочва продавачката Наталия.

В магазина се срещат и от двата вида наргилета, като можете да избирате от различни цветове и модели. Някои от тях пък са с няколко маркуча, за да може цяла компания едновременно да дърпат от „водната лула”. Има и такива, които са с LED елементи и светят.

Липса на „вкус” за наргиле

Обикновено тютюна за наргиле и т.нар. вкусове за наргиле могат да бъдат много разнообразни като вид, предимно се създават на плодови основи. 

„В момента обаче  заради промяна в закона за акцизите е почти невъзможно да се намерят вкусове. Аз не смятам ,че е много коректно да се налага допълнителен данък върху вкусовете за наргилета, все пак съдържанието на тютюн вътре е много минимално.’, коментира Наталия.

„Скоро отново ще са на пазара, но за жалост в момента се ощетяват клиентите, а и вероятно цената ще бъде по-висока когато продажбите се възобновят”, допълни продавачката.

 

SmokePlus е рай за всеки, който се наслаждава на пушенето. В шопа можете да намерите всичко от листчета, запалки и наргилета до елеганти ръчно направени или колекционерски лули, бонгове и вапорайзери. Дали за подарък или за вас самите няма да сбъркате, ако влезете там или си поръчате от интернет!

 

 

Телефон: +359 876 664 345

Адрес: ул. "Константин Стоилов" 13

Онлайн: smokeplus.bg