снимки: "Петел"

Десет месеца след като участъка на ул. "Г. Бенковски" във Варна от "Нептун" до "Образцов дом" започна да се работи, той е затварен отново. Причината според общината е  "полагане на износващ слой асфалт", но всеки може да види, че ремонтирания участък от 200 - 300 метра се ремонтира наново.

"И да снимате, и да не снимате - няма оправия, българска работа", това казва жена на възраст на репортера ни, който снима ремонта. Хората, които живеят наоколо, вече близо година са свидетели на реконструкцията, за която е имало повод да се пише в медиите поне няколко пъти. В този участък постоянно има нещо за дооправяне ипостоянно новите настилки на платното и на тротоарите се разкопават повторно.

И сега е така - наред "поставянето на изностващ слой" се оправят шахти и други елементи на подземната комуникация, които трябваше да са направени както трябва още миналата година. 

Отделно от това трябва да се има предвид, че ремонтът на ул. "Г. Бенковски", който е с пари от ЕС, е разделен на три етапа. Ако се съди по това колко отне оправянето на първия, това може би ще е първата варненска улица, чиято цялостна реконструкция се е проточила в рамките на три години. 

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТ СПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html