Общинските съветници дадоха положително становище и за приемането на нова наредба за ползване на социални жилища във Варна, изградени по европроект по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020г.

Право на ползване ще имат: бездомни и/или такива, които живеят в много лоши битови условия; родители, отглеждащи сами децата си; непълнолетни родители; многодетни семейства, с деца с влошено здраве и увреждания и др.

Наемателите ще могат да ползват жилищата за срок не по-дълъг от 3 години с цел осигуряване на достатъчен период от време на социализация и интеграция на уязвимите групи. След изтичане на тригодишния срок договорът няма да се удължава и наемателят няма да има право да сключва нов договор за настаняване в рамките на следващите 10 години.

Ползвателите ще трябва да отговарят и на допълнителни критерии. Безработните задължително ще трябва да се регистрирани в Бюрото по труда във Варна и да не са отказвали предложения за работа. Друго изискване е децата да посещават редовно детска градина или училище и да имат избран личен лекар.

Наредбата ще бъде разгледана по-подробно от Правната комисия към Общинския съвет.

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТ СПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html