По силата на постигнато в съдебна зала споразумение, той бе осъден на 7 месеца лишаване от свобода, чието изпълнение се отлага с 3 години изпитателен срок. 

След полунощ на 7 август миналата година подсъдимият влязъл във служебно помещение към ресторант в централната част на Варна, където хората от персонала оставяли дрехите си. Стаята се заключвала, но той се възползвал от това, че ключът бил на вратата, проникнал вътре и от панталоните на сервитьор отнел „Айфон 7“ и сума от 10 лева, съобщиха от пресцентъра на Районния съд.


Подсъдимият веднага изхарчил парите, но не успял да активира чуждия телефон, тъй като апаратът се отключвал само с пръстов отпечатък на собственика. На другия ден той съжалил за стореното, предал телефона в полицията и обяснил как се е сдобил с него. Стойността на отнето чуждо имущество е оценено на 1550 лв. 31-годишният мъж има предходна съдимост като през 2011 г. с присъда му е било налагано наказание за друга сходна кражба. Към момента на сключване на споразумението нанесените щети са
възстановени на собственика им. Съдебният акт е окончателен.