Икономистът Владимир Каролев се похвали в профила си в социалната мрежа Фейсбук, че е познал, че влизането на Гинка Върбакова в ръководството на ЧЕЗ е "фейк нюз".

Припомняме, че в началото на месеца се появи информация, че на общото събрание на дружествата на ЧЕЗ в България на 27 ноември Гинка Върбакова и нейни представители ще влязат в управлението на компанията.

Пред агенция ПИК тогава Каролев обясни, че собственичката на "Инерком" няма как да намери нужното финансиране до тази дата. Затова той изрази своите съмнения, че ще има промяна на членовете на надзорните съвети на събранието на 27 ноември.

Днес икономистът написа: "Пак познах. На 6 ноември написах, че е фейк нюз влизането на Гинка Върбакова & Сие в ръководствата на дружествата на ЧЕЗ в България. И бях “налазен” не само от фенове и тролове на БСП, но и от най-различни несвързани с БСП “експерти”. Но който е късметлия като мен познава", написа икономистът.

Каролев се позовава на електронно издание, което твърди, че на днешното заседание на дружествата на ЧЕЗ в България няма промени в членовете на надзорните съвети. Причината е, че евентуалният купувач в лицето на Гинка Върбакова не е заплатила договорената сума от 320 млн. евро.