Областният управител на Бургас Вълчо Чолаков: С 3 сантиметра са се повишили нивата на язовирите
 
 
 
Взимаме мерки да не се стигне до наводнения, каза губернаторът

Следобед ще стане по-студено и е възможно да се заледят пътищата, предупреди губернаторът

С около три сантиметра са се повишили нивата на водите в язовирите. Това не е страшно, каза пред камерата на бТВ областният управител на Бургас Вълчо Чолаков.
„Прогнозата за 25-30 литра/квадратен метър се сбъдва. Всички екипи са в готовност за реакция или намеса за евакуация или за отводняване. Няма постъпили сигнали за бедстващи хора, за прекъснато електричество или спряла вода“, добави той.
„Обстановката в цялата област е спокойна. Прогнозата е, че следобед ще стане по-студено. Възможно е да се заледят пътищата“, предупреди губернаторът.
„Взимаме мерки да не се стигне до наводнения. Над 30 000 кв. метра имаме почистени площи с помощта на лека техника и лишени от свобода лица. Вече имаме и почистени около 1600 линейни метра с тежка техника, които преди три седмици започнахме. Резултатите са видни в село Ливада. Дерето има проводимост. Там, където беше затапено при река Русокастренска, водата се отича“, заяви Чолаков.
Дерето между Полски извор и Черни връх също е почистено, както и до Тръстиково, добави той.
90-годишна жена каза, че не помни това дере да е чистено, но и няма спомен за такива дъждове да е имало през годините, каза още областният управител.