Германецът Хейко Хаузнер дойде чак в България, за да си търси изгодно употребяван автомобил
 
 

Както е тръгнало, скоро може да ги видим и в магазините “Всичко по 1 лев”

Когато куче ухапе човек, това не е новина. Новина е, когато човек ухапе куче, гласи един от основните принципи в журналистиката.

Години наред бедните българи купуват коли на старо от богатите германци. И това не е новина. Но ето, че нещата се променят – германци започнаха да идват в България, за да търсят коли на старо.

Преди 2 дни немецът Хейко Хаузнер от  Рекълвиц, Германия, стана горд собственик на джип “Мицубиши Паджеро”, с българска регистрация, каран досега от бургазлия. Хаузнер има регистрирана фирма във Варна, но основната му дейност е в Германия, където е арендатор на ловни полета. Паджерото му трябвало, за да го дава под наем на свои клиенти ловци.

Но не купил джип от Германия, а започнал да рови из българските сайтове и така попаднал на изгодната оферта.

За пръв път ми се случва – пускам обява за старата си кола и намирам купувач от Германия, разказва пред Флагман собственикът, пожелал анонимност.

 


Ако Ангела Меркел остане още няколко години на власт, германците ще започнат да ни изкупуват и старите дрехи, а може и до магазините “Всичко по 1 лев” да опрат, шегуват се нашенци. Меркел прие в Германия около 2 милиона имигранти от Близкия Изток и Северна Африка. В момента над 70% от тях не работят и смучат социални помощи, като парите се смъкват от гърба на работещите германци, а не от заплатата на канцлера им. По данни на "Алтернатива за Германия", в момента коренното население е подложено на такива жестоки данъци, че от януари до края на август работи за държавата, а само 4 месеца в годината - за себе си.

 

Във вторник щастливият Хаузнер регистрирал новата си придобивка във Варна, където е седалището на българската му фирма и отпрашил за Германия.