Българският туризъм - едно от малкото неща, с които страната ни неминуемо се гордее. Родината ни има с какво да се похвали - красиви гледки, невероятна природа, забележителности… 

За съжаление обаче не съвсем така изглежда българският туризъм в чуждите очи. За туристите от Западна Европа страната ни се изчерпва с две много прости неща - евтиният алкохол и “в България всичко е позволено”.
 
Общо взето това е и изводът, който правят от германски екип, наел се със задачата да покаже туристическото лице на България. Група туристи, заедно с екип от германската телевизия WDR, се качват на самолет от летището в Баден-Баден и се отправят на едно незабравимо пътуване по родното Черноморие, което постепенно ги отвежда до древния Пловдив и дебрите на Столипиново. 

Във филма виждаме как младежите смучат със сламки алкохол от колективна кофа, как танцуват край басейна, подгрявани от треторазредни германски звезди и как накрая си татуират за спомен “Буле” (съкратено за България), разказват от “Дойче веле”. 

Зрителят остава с впечатлението, че черноморският туризъм в България процъфтява, а плажовете са пълни, като в същото време вижда и цената: ниско заплащане на обслужващия персонал, който е принуден да живее в лоши условия, и презастрояване на крайбрежието. 

Изводът е много простичък за един чужденец - в България масово може да се строи незаконно, следователно - в България всичко е позволено. 

Авторите на документалния филм разказват и за Пловдив като европейска културна столица. Чудесен град с древна история, с разнообразна и красива архитектура, със своя специфична атмосфера, струва си да се види - гласи първоначално посланието. 

По-нататък обаче филмът ни отвежда в “най-голямата бедняшка колиба в Европа" - Столипиново. Безработица и необразованост, липса на перспектива, незаконни сметища, дискриминация, неизпълнени от години политически обещания… това виждат зрителите на германския филм, който трябва да представи нашата България.