Окръжен съд Сливен е взел най-тежката мярка за неотклонение по отношение на обвиняемия за убийството на 7-годишната Кристи Георгиева Мартин Трифонов. Това съобщи окръжния прокурор на Сливен Мартин Данчев.

Припомняме, че Окръжната прокуратура в Сливен внесе искане в Окръжния съд на Мартин Трифонов /21 г./ да бъде наложена най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“, съобщиха от агенция "Фокус".

Заседанието е изнесено, но се провежда при закрити врата в областната МБАЛ „Д-р Иван Селимински“, където обвиняемият бе настанен след задържането му.

7-годишната Кристин Георгиева беше намерена в безпомощно състояние близо до дома си от свои близки. Момиченцето е било със счупени ребра, множество разкъсвания и тежка черепно-мозъчна травма. Днес говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова заяви, че именно нараняванията по главата са довели до смъртта на малкото дете. 

Мартин беше заловен ден след инцидента, след прследване от полицията. За да го задържат, властите стреляха в крака му, а в момента 21-годишният Трифонов се намира в сливенската болница, където при закрити врата гледаха и мярката му.