Tesla е съвсем близо да достави на своите клиенти през текущото тримесечие рекорден брой електромобили. На това може да попречи само едно – продължаващият и до днешен ден логистичен ад. Но Мъск счита, че ще се справи и с тази ситуация както се справи с производствения ад. По принцип Tesla от самото начало не разчиташе на автомобилните дилъри, понеже те не желаеха да продават електромобили вместо ДВГ автомобили и създаваха всевъзможни спънки.

Сега когато вече производството на електромобили вече не създава никакви проблеми, поточните линии са усъвършенствани и настроени, а на търсенето на електромобили завиждат конкуренцията, доставката на готовите електромобили се превърна в проблем.

Съоснователят и генерален директор на Tesla Илън Мъск е уверен, че през това тримесечие неговата автомобилна компания е съвсем близо до рекорд по доставки на електромобили. Но интригата явно ще се запази до последните дни на месеца.

Уеб порталът Electrek съобщи, че през месец юни притежатели на чисто нови електромобили ще станат от 33 до 36 жители на САЩ. А за достигне тази цел Tesla вече е начислила солидни премии на своите работници.

От началото на месец юни Tesla е доставила в САЩ 22 000 електромобила. Но трябва да бъдат доставени още 12 000, за да стане рекордът. До края на месеца има само няколко дни и навярно Мъск ще измисли нещо ново и оригинално.

Но дори и месецът да не е рекорден, тримесечието на Tesla се очертава много удачно. От началото на месец май до днес Tesla е доставила само в САЩ 49 000 електромобила.

Още в края на миналата седмица Tesla обърна негативната динамика на цената на своите акции. От началото на юни към днешен ден те поскъпнаха от $179 до почти $220.