Порше сподели нови подробности за своя първи серийно произвеждан електромобили Taycan, който е специално проектиран да може да работи и в зимни условия.

Уеб порталът Electrek съобщи, че компанията Porsche е получила само от Норвегия над 3000 поръчки за закупването на електромобила Taycan. Норвегия е един от най-големите пазари за електромобили в Европа. За новия електромобил се предлага зимен пакет, включващ отоплението на всички седалки, подгряване на волана, като и много добро отопляване на купето.

Според тази информация, серийно произвежданият електромобил Porsche Taycan на практика по нищо няма да се различава от прототипа Mission E, представен през 2016 година на автосалона в Париж. Разликата е само в поставените стандартни задни врати със стандартно отваряне. Леко е подобрена и аеродинамичната форма на електрическия автомобил.

Поточните линии за производството на Porsche Taycan ще бъдат задействани в края на тази година. Новият електрически автомобил е оборудван с два електромотора – по един на предната и задната ос, подобни на тези, използвани в спортния прототип Porsche 919 Hybrid. Общата мощност на двигателите е 600 конски сили. Акумулаторният блок е с капацитет 90 KWh, а автомобилът разполага с 22 KW зарядно.

Porsche Taycan се ускорява от 0 до 100 км/ч за 3,5 секунди, а пробегът с едно зареждане достига 500 км.

Началната цена на Porsche Taycan е $85 000. Ще има различни версии на електромобила.