Шокиращо видео в социалните мрежи показва как американски педофил се представя за Дядо Коледа и се опитва да измами малко момиченце през видеофон в собствената му детска стая.

Мъжът някак успял да хакне бебефона в стаята на детенцето, а за шокиращата случка разказа самата майка, съобщават от BBC.

С помощта на устройството хакерът успял да превърне спалнята вна момиченцето в стая на ужасите и то само няколко дни след инсталирането на камерата.

Майката на малката 8-годишна Алиса купила видеофонът по препоръка на своя приятелка. Бил на промоция по време на Черния петък.

Педофилът се опитал да манипулира малкото дете, представяйки се за Дядо Коледа.

“Бях в коридора и помислих, че сестра ми прави нещо. Първо се чуваше музика. После чух някакво почукване и попитах кой е”, разказва пред американски медии детето.

Във разпространеното видео се вижда как уплашеното дете си говори с непознат мъж, който се представя за нейния “най-добър приятел” - Дядо Коледа.

“Дори не стигнах до края на записа от камерата. Сърцето ми щеше да се пръсне”, споделя ужасената майка.

Родителите предприели мерки, като сменили настройките на WiFi и сложили допълнителна защита на мрежата.

От компанията производител на видеофоните „Ring“ заявиха, че доверието на клиентите е много важно за тях и, че ще разследват проблема, свързан със сигурността на устройствата им от хакерски атаки.