На никого неприличащият народ минангкабау живее в Индонезия и смята себе си за потомък на самия Александър Велики. Те имат собствена религия, донякъде напомняща на исляма.

 

Но интересното е, че минанкабау се придържа към най-строгата матриархатност, за която много други националности отдавна са забравили.

Основното нещо в обществото на минангкабау е жената, на нея принадлежи цялото движимо и недвижимо имущество и само тя може да подаде молба за развод.

Мъжете съпрузи на минангкабау се наричат ​​"пришълци". След брака съпругите живеят с мъжете си само месец, след което ги изпращат в общежитие. Пришълците имат възможност да идват при жените си в къщата само през нощта.

Ако една жена се разведе с "извънземния" си съпруг, то тя има право незабавно да намери друг. Мъжете, които са отхвърлени от съпругите си, и тези, които никога не са били женени, живеят в специални общежития.

 

Но не всички от тях приемат съдбата си и се опитват да напуснат местообитанието си.

Пришълците от минанкабау са страхотни готвачи и те често са наемани от много заведения за хранене в Индонезия.

В резултат на подобна дискриминация жените от минанкабау останаха почти без съпрузи, а останалите в племето мъже те се опитват да „спасят“. Сега жените изискват роднините им да строят отделни къщи, където да живеят с пришълеца си само двамата.

 

Затова сега всички се надяват, че след като научат за нови тенденции, някои от избягалите мъже ще започнат да се връщат в родните си села.

Превод и редакция Glas.bg