Представяте ли си как ще се почувствате, ако както си карате по шосето, изведнъж видите шофьора на съседната кола да... спи. Нещо повече - и спътникът му сладко си похърква на седалката до него... А в същото време колата лети със 100 км/час и на практика!

Е, на такова чудо е станал свидетел случаен гражданин в щата Масачузетс, който е заснел видео и го е пуснал в социалните мрежи. На него ясно се вижда как шофьор на компанията "Тесла" спи зад волана на автомобила си, докато превозното средство продължава да се движи със скорост от над 90 км/ч. 

Във видеото, което е с дължина от около 30 секунди, се забелязва как шофьорът и неговият спътник си поспиват в движение. Въпреки че в конкретния случай става дума за превозно средство на автопилот, все още се изисква водачът да бъде нащрек при непредвидени обстоятелства, а заспиването зад волана е строго забранено.

От компанията излязоха с официална декларация, в която обявиха видеото за монтаж и допълниха, че всички видове предпазни мерки по отношение на автомобилите им са взети и че ако в продължение на 30 секунди ръцете на водача не са върху волана, се активира предупреждение.

Американските власти все още не са установили самоличността на водача на автомобила, тъй като авторът на видеото нито се е свързвал с тях, нито е записал номера на колата, предадоха световните агенции.