13 годишно момче е успяло да спаси шестимата свои братя и сестри от пистолетите на мексиканския нарко картел, който изби три жени и шест деца от мормонско семейство.

Детето ги скрило в храстите, а после вървяло 23 км. пеша, за да намери помощ, предават от BBC.

Осем деца са оцелели от атаката, която шокира света в понеделник. Пет от тях са били ранени, предават американски медии.

Всички убити са част от мормонското семейство ЛеБарон, което е свързано с цялата религиозна общност в Мексико, съобщават от BBC.

По информация на министъра на отбраната престъпната група е извършила нападението по грешка. Въпреки това мормонската общност в Мексико открито критикува картелите в страната и няколко пъти са получавали открити заплахи заради дейността си.

Три жени и 14 деца тръгнали на сватба, когато станали жертва на нападението.

Мормони нападнати от наркокартел: Най-малко 5 жертви, изгорял автомобил...

13-годишния Девин бил в една от колите заедно с майка си и осемте си братя и сестри. Възрастната жена и двама негови братя били убити. Младежът обаче успял да се измъкне и да скрие живите членове на семейството си в храстите.

После вървял шест часа, за да намери помощ в мормонската общност в Ла Мора. Благодарение на героичното му дело децата били спасени.