Съдбата често си играе с нас. Мислейки я за благосклонна в някакъв момент, ние съвсем не знаем какво ни очаква в друг. Точно това се случи с един американски инженер, който успя да избегне зловещата смърт от терористичната атака през 11 септември 2001 г., но... не можа да избяга от днешния световен "апокалипсис" - коронавируса.

Оказва се, че мъжът, заснет как бяга от срутващата се южната кула на Световния търговски център, е починал от Covid-19, съобщи семейството му, цитирано от АП.

Стивън Купър, електроинженер от Ню Йорк, е починал на 28 март във Флорида от COVID-19. Той е бил на 78 години. Снимката, заснета от фотограф на АП, бе публикувана във вестници и списания по целия свят.

"Той дори не знаеше, че са го снимали", каза Джанет Рашес, партньорка на Купър от 33 години. "Изведнъж погледна списание "Тайм", видя се и каза: "Боже, това съм аз". Той бе изумен, не можеше да повярва", добави тя. На снимката се вижда как Купър и още няколко мъже бягат само на една пряка от срутващия се небостъргач.