Страшна катастрофа е станала в центъра на Киев на площада на Независимостта! Загинали са двама души. Шофьорът, провокирал инцидента, е бил трезвен и наскоро е претърпял сърдечна операция.

Инцидентът е станал около 16:00 часа вчера, когато превозно средство Land Rover е полетяло в пешеходната част на Майдана със силна скорост. Двама души загинаха на мястото на инцидента, още няколко бяха ранени и получиха необходимата медицинска помощ.

Съобщава се, че първо шофьорът се е натъкнал на ограничителните конуси на кръстовището на Алеята на героите, след това се е отправил към пешеходната част на Майдана, първо се е врязал в тълпа от хора, а след това е връхлетял на пътното платно, където е ударил поне четири автомобила.

Известно е, че 66-годишният Назаренко е управлявал автомобила. През 2007 г. той работи като ръководител на персонала на Комисията по ценните книжа и фондовия пазар, две години по-късно самият той става член на тази комисия. Освен това е бил председател на борда на Агенцията за развитие на инфраструктурата на фондовия пазар на Украйна, през 2014 г. попада под лустрация.

Снимка: glavcom.ua

Наскоро Назаренко е претърпял сърдечна операция, стентиране. След инцидента шофьорът се съгласил да направи тест за откриване на нивата на алкохол в кръвта. Тестът показа 0,0 ppm - Назаренко бил абсолютно трезвен. Видео показва процеса на преминаване на теста и резултата.

Назаренко казва, че след операцията е бил под въздействието на лекарства. Освен това той твърди, че е загубил съзнание, докато е управлявал автомобила, и е дошъл на себе си, когато е настъпила катастрофата.

Шофьорът е задържан за вземане на проби от кръв и урина. Това е необходимо, за да се разбере дали е бил под въздействието на наркотици или наркотични вещества.

Известно е, че правилата за движение на Украйна забраняват да се управлява превозно средство в болно състояние, в състояние на силна умора или под въздействието на наркотици.

Превод: Glas.bg