Според CNN, позовавайки се на китайския вестник People's Daily, 11 членове на семейство са се женили 23 пъти в китайската провинция Zhejiang за две седмици, за да станат собственици на чисто нови апартаменти.

Съобщава се, че градската администрация на Лишуй е обещала на жителите на близкото малко село, което е планирано за разрушаване, че всеки от тях ще получи апартамент от най-малко 40 квадратни метра, при условие че е регистриран там.

В тази връзка едно особено предприемчиво семейство реши да се възползва от ситуацията. Така още през март тази година един от синовете се оженил за бившата си съпруга, която по това време била регистрирана в селото, получила разрешение за пребиваване и подала молба за развод след 6 дни. След това се жени за сестра си, която по-късно също става официален жител на селото, развежда се с нея и след това се жени за снаха й.

В същото време главата на семейството също не изостава: мъжът се жени за няколко роднини, сред които е и собствената му майка.

Един от заподозрените подал 3 молби до службата по вписванията само за една седмица. Както стана известно, целта на измамата била желанието на хората да получат колкото се може повече нови жилища.

Предприемчивите роднини не успяха да заблудят държавата обаче. Измамата беше разкрита, след като комитетът за надзор на реконструкцията на града подаде жалба в полицията.

Всички 11 членове на семейството бяха задържани по обвинение в измама, четирима от тях са зад решетките, но останалите бяха освободени под гаранция.

Според служителите на реда досъдебното разследване продължава. Ако вината на арестуваните бъде доказана, те ще трябва да живеят няколко години на площ, много по-малка от 40 квадратни метра.

За да се изгради нова инфраструктура, навсякъде в Китай се събарят цели квартали и дори села. От 2011 г. страната има ясни правила за това как жителите на такива населени места могат да получат обезщетение. Очевидно семейството възнамерявало да се възползва напълно от това.

Превод: Glas.bg