Меката на разврата се премести от родния Студентски град в кампуса на Оксфордския университет? Нима това е възможно?

Възмутени преподаватели твърдят, че студентките във ВУЗ-а се обличали като проститутки и не трябва да носят тесни дрехи, ако фигурата им не го позволява.

Явно обаче английските професори не са стъпвали в родния "Студентски град" и си личи, ама много. Мястото, в което времето се движи по свои собствени закони и деня се измерва по различен начин - започва с бурна нощ в някоя от множеството чалготеки и завършва с хапване на мазни закуски на "Манджа стрийт" (мир на праха й).

Съвсем очевидно английските професори не са виждали как се носи анцуг с токчета. Не са виждали как един колан може да се превърне в пола.

Културният шок е гарантиран. Но да се върнем в Оксфорд.

Д-р Питър Морис е бивш лектор по статистика. Провокативният коментар за студентките-проститутки идва именно от него. Той се изказал за външния им вид в личния си профил в Twitter. Публикацията му по-късно е била изтрита.

Към позицията му се присъединили и други преподаватели от ВУЗ-а, а това създало и предпоставки за бурни реакции от засегнатата страна.

Студенти заявиха, че коментарите им са сексистки и неприлични.

Междувременно от университета се разграничиха от изказването на Морис и заявиха, че той вече не е техен колега, а работи като програмист.

Истината е, че британецът нямаше да оцелее и ден в Студентски град. Или щеше да си хване куфара и да избяга далеч от разврата, или щеше да получи сърдечен удар след вида на пищна студентка на входа на "Клуб 33", която пристига в големия град от малкото село и пробва всеки възможен плод на греха, далеч от родителското тяло.

Нищо не си видял, скъпи професоре. Ако искаш да видиш що е то истински студентски живот, ела в България.